• darkblurbg

Of je nu lid wilt worden van Yir’ at ‘Adonay, een open avond wilt bezoeken of meer wilt weten over studeren in Groningen: met al je vragen kun je terecht bij de Eerstejaarscommissie. Wij begeleiden de nieuwe eerstejaars, organiseren het introductieweekend en de open avonden. Kortom: wij zijn er voor de (potentiële) nieuwe leden. Neem gerust contact op met ons (ejc@csfrgroningen.nl)!

 

Jorn Meuleman, vierdejaars student Bedrijfseconomie Hallo! Mijn naam is Jorn Meuleman, ik ben 21 jaar, en ik ben 4 e jaars student die nu bezig aan mijn 1- jarige MSc in Bedrijfseconomie (Finance). Tevens ben ik 4 e jaars lid van Yir’at ‘Adonay en mag ik de mooie taak van EJC praeses vervullen. Op open avonden en het introductieweekend is de kans dus vrij groot dat je mij tegen het lijf loopt. Ik ben gelijk na de middelbare school verhuisd naar Groningen om op kamers te gaan wonen en daarnaast ook lid te worden van een studentenvereniging. Vooral in het begin kan het starten in een nieuwe omgeving een uitdaging zijn. Je moet namelijk wennen aan een andere vorm van lessen, voor jezelf leren zorgen op kamers etc. Maar ook moet je opnieuw een sociaal netwerk opbouwen en Yir’ heeft mij hier enorm bij geholpen. De wekelijkse societeitsavond staan garant voor een hoop gezelligheid. Maar naast een hoop gezelligheid heeft Yir’ nog veel meer te bieden zoals de tweewekelijkse Bijbelkringen die hebben mij helpen groeien in het geloof. Daarnaast heb ik doormiddel van onze aandacht voor studiekarakter ook een hoop meer mogen leren buiten mijn studie om. Kortom Yir’ heeft mij een hele hoop gegeven en geleerd en is voor mij een enorme verrijking van mijn studentenleven, die ik jou als (aankomend) student ook gun! Mocht je nog twijfelen, dan ben je van harte welkom om vrijblijvend met ons kennis te maken tijdens de open avond van 13 juni! Voor verdere vragen kan je ons altijd benaderen via ejc@csfrgroningen.nlJorn Meuleman, vierdejaars student Bedrijfseconomie
Hallo! Mijn naam is Jorn Meuleman, ik ben 21 jaar, en ik ben 4 e jaars student die nu bezig aan mijn 1-jarige MSc in Bedrijfseconomie (Finance). Tevens ben ik 4 e jaars lid van Yir’at ‘Adonay en mag ik de mooie taak van EJC praeses vervullen. Op open avonden en het introductieweekend is de kans dus vrij groot dat je mij tegen het lijf loopt.

Ik ben gelijk na de middelbare school verhuisd naar Groningen om op kamers te gaan wonen en daarnaast ook lid te worden van een studentenvereniging. Vooral in het begin kan het starten in een nieuwe omgeving een uitdaging zijn. Je moet namelijk wennen aan een andere vorm van lessen, voor jezelf leren zorgen op kamers etc. Maar ook moet je opnieuw een sociaal netwerk opbouwen en Yir’ heeft mij hier enorm bij geholpen. De wekelijkse societeitsavond staan garant voor een hoop gezelligheid. Maar naast een hoop gezelligheid heeft Yir’ nog veel meer te bieden zoals de tweewekelijkse Bijbelkringen die hebben mij helpen groeien in het geloof. Daarnaast heb ik doormiddel van onze aandacht voor studiekarakter ook een hoop meer mogen leren buiten mijn studie om.

Kortom Yir’ heeft mij een hele hoop gegeven en geleerd en is voor mij een enorme verrijking van mijn studentenleven, die ik jou als (aankomend) student ook gun! Mocht je nog twijfelen, dan ben je van harte welkom om vrijblijvend met ons kennis te maken tijdens de open avond van 13 juni! Voor verdere vragen kan je ons altijd benaderen via ejc@csfrgroningen.nl

 

 

Jacoline Bart, eerstejaars student Kunstacademie Minerva
Hoi! Ik ben Jacoline Bart, 20 jaar en eerstejaarsstudent aan kunstacademie Minerva. Ik volg hier de bachelor Docent beeldende kunst en vormgeving. Inmiddels ben ik tweedejaars lid van Yir’ at ‘Adonay. Namens de eerstejaarscommissie sta ik klaar om al je vragen te
beantwoorden en mocht je lid worden zullen wij er als commissie alles aan doen je in te wijden in de vereniging.

Ik heb niet getwijfeld of ik mij zou aansluiten bij een studentenvereniging. Voor mij was het duidelijk dat dat gewoon hoorde bij het studentenleven. Ik ben zeker niet teleurgesteld hierin! Als je in een stad gaat studeren waar je nog weinig andere mensen kent is een studentenvereniging een fijne plek om sociale contacten op te bouwen. Daarnaast is een studentenvereniging als deze een waardevolle plek om je geloof te ontwikkelen, een mening te vormen en het échte studentenleven mee te pakken. Kortom, een prachtige toevoeging aan je leven naast je studie.

Het is een aanrader om een keer te komen kijken bij ons! Ik hoop je te zien op een Open
Avond of bij het introweekend!

 

 

Lennard Eilander, vierdejaars student International Relations/International Business Management
Mijn naam is Lennard Eilander, 22 jaar en vierdejaars student. Ik heb mijn Bachelor Internationale Betrekkingen bijna afgerond en ben ook al bezig met een pre-master International Business Management. Pas later in mijn studententijd ben ik lid geworden van Yir’ at ‘Adonay en dus pas tweedejaars lid. Zelf ben ik nu lid van de eerstejaarscommissie als Kamercommissaris. Wil je dus volgend jaar in Groningen studeren en ben je nog op zoek naar een kamer, stuur dan een mailtje naar ejc@csfrgroningen.nl

Toen ik in Groningen kwam studeren, was ik nog helemaal niet bezig met een studentenvereniging en alles wat daarbij komt kijken. Maar aan het eind van mijn eerste jaar begon er iets te knagen en wilde ik meer dan alleen zo nu en dan een feestje met studiegenoten. Dit verlangen naar een enerverende studententijd werd vervuld toen ik besloot lid te worden bij Yir’at ‘Adonay. Yir’ heeft mij kritischer naar de wereld om mij heen leren kijken en het laat mij erachter komen waarvoor ik nou eigenlijk sta, zowel op het gebied van geloof als daarbuiten.

Ik kan het zelf alleen maar toejuichen om eens een keer langs te komen tijdens een openavond of het introductieweekend. Ik hoop je dan te ontmoeten!

 

 

Annelotte Coster, eerstejaars student Human Resource Management
Hoi! Mijn naam is Annelotte Coster, 19 jaar oud en eerstejaars student Human Resource Management. Daarnaast ben ik tweedejaars lid bij Yir’at ‘Adonay, Groningsch dispuut der C.S.F.R. Als lid van de Eerstejaascommissie sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden.

De belangrijkste reden dat ik lid ben geworden van Yir’ was het feit dat ik mij zodoende kon omringen met christelijke medestudenten. De vereniging bied je de mogelijkheid om jezelf te verdiepen in het christelijke geloof door middel van Bijbelkringen. De momenten van bezinning en discussie tijdens Bijbelkring bieden inzichten die erg waardevol zijn gebleken voor mijn geloofsleven. Yir’ biedt echter ook genoeg mogelijkheden om je te ontwikkelen op persoonlijk vlak door onder andere de lezingen en studiekringen bij te wonen, daarnaast is natuurlijk commissiewerk ook een mooie manier om jezelf te ontwikkelen. De vereniging biedt echter ook genoeg mogelijkheden om jezelf te amuseren. Zo kun je elke donderdagavond op de sociëteit, onder het genot van een biertje, met je vrienden bijkletsen en worden er elk jaar weer verschillende weekenden georganiseerd. Tijdens de buitenlandse reis en liftweekend zijn wij dit jaar bijvoorbeeld naar respectievelijk Athene en Leipzig geweest. Yir’ is een plek voor iedereen, dus schroom vooral niet om een keertje te komen kijken!

Als je verder nog vragen hebt, wilt meelopen bij een studie of een keer een open avond wilt bijwonen kun je altijd een mailtje sturen naar ejc@csfrgroningen.nl. Ik hoop je te zien op de open avond van 13 juni en natuurlijk tijdens het introductieweekend!


Mirthe Bakker, tweedejaars student Sociaal Juridische Dienstverlening
Hoi!
Ik ben Mirthe Bakker, 19 jaar oud. Ik ben tweedejaars student sociaal juridische dienstverlening. Toen ik begon met studeren werd ik ook lid van Yir’at ‘Adonay. Dit jaar mag ik in de eerstejaarscommissie de functie van abactis internus vervullen. Dit houdt in dat ik het contact met nieuwe leden onderhoudt. Je zult me dan ook nog vaker tegenkomen gedurende het jaar.

Yir’ is een prachtige vereniging met veel verschillende activiteiten. Het bewust christen zijn staat voorop tijdens de bijbelkringen. Ook zijn er weekenden, (thema)borrels, sing-ins, studiekringen en lezingen. Genoeg ruimte dus om je naast je studie nog verder te ontwikkelen.

Heb je vragen of wil je een open avond bijwonen? Mail dan gerust naar ejc@csfrgroningen.nl Tot
dan!