• darkblurbg

Of je nu lid wilt worden van Yir’ at ‘Adonay, een open avond wilt bezoeken of meer wilt weten over studeren in Groningen: met al je vragen kun je terecht bij de Eerstejaarscommissie. Wij begeleiden de nieuwe eerstejaars, organiseren het introductieweekend en de open avonden. Kortom: wij zijn er voor de (potentiële) nieuwe leden. Neem gerust contact op met ons (ejc@csfrgroningen.nl)!

 

 

Reinate Puttenstein, vierdejaars student Geneeskunde

Hoi! Mijn naam is Reinate, ik ben 21 jaar, vierdejaars geneeskundestudent en vierdejaars lid van Yir’at ‘Adonay. Dit jaar ben ik praeses van de Eerstejaarscommissie, dus de kans is groot dat je mij tegen zult komen als je je aanmeldt voor een open avond of het introweekend!

Toen ik naar Groningen ging om te studeren, sloot ik mij direct aan bij Yir’. Groningen was voor mij volkomen nieuw, dus ik hoopte daar middels de studentenvereniging een christelijk sociaal netwerk op te bouwen. Buiten een sociaal netwerk, bleek de vereniging mij nog veel meer te bieden: Yir’ heeft een grote rol gespeeld in mijn persoonlijke vorming. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd om kritisch te zijn en op geloofsgebied heb ik veel gehad aan persoonlijke gesprekken met andere leden met verschillende kerkelijke achtergronden en de tweewekelijkse Bijbelkringen.

Vanaf het eerste ogenblik was ik gefascineerd door het studentikoze spel wat gespeeld wordt op de vereniging (wat voor mij tot dusver onbekend was): ik was in een soort nieuwe wereld terechtgekomen, waar allemaal eigen aanspreekvormen, kledingregels en tradities gehandhaafd worden. Het geeft mij het gevoel optimaal student te zijn. Yir' is voor mij een enorme verrijking van het studentenleven en die gun ik elke andere (aankomende) student ook! Als je op zoek bent naar gezelligheid én diepgang, dan ben je bij Yir’ aan het goede adres.

Mocht je nog twijfelen, dan ben je van harte welkom om vrijblijvend kennis met ons te maken tijdens de open avond op 14 juni! Je kan ons voor vragen ook altijd benaderen via ejc@csfrgroningen.nl.

 

 

Rick de Lange, tweedejaars student Bedrijfskunde

Mijn naam is Rick de Lange, 20 jaar, tweedejaars bedrijfskunde student en tevens tweedejaars lid van Yir’ at ‘Adonay, het Groningse dispuut van de C.S.F.R. Ik regel de financiële zaken van de eerstejaarscommissie.

Toen het op de middelbare school duidelijk werd dat ik naar Groningen ging om te studeren, was het ook direct duidelijk dat ik lid wilde worden van een studentenvereniging. Ik heb gekozen voor Yir’at ‘Adonay en daar heb ik geen spijt van. Wat ik waardevol vind aan Yir’ is de omgang met medestudenten met diverse achtergronden en een breed scala aan activiteiten: (thema)borrels, bijbelkringen, weekenden, sing-ins, studiekringen en lezingen.

Het is een aanrader om een keer te komen kijken op een open-avond of het introductieweekend. Heb je nog vragen over deze activiteiten of wil je een keer meelopen bij een studie? Mail dan naar ejc@csfrgroningen.nl.

 Margriet van Elp, tweedejaars student Farmacie

Mijn naam is Margriet van Elp, 19 jaar oud en tweedejaars student Farmacie. Toen ik twee jaar geleden een kamer had gevonden, ben ik gelijk rond gaan kijken voor een studentenvereniging. Ik was bij de open avond van C.S.F.R. Groningen – Yir'at 'Adonay geweest om te kijken of dit de studentenvereniging was die bij mij past. Na deze avond was ik meteen overtuigd. Ik heb er ook zeker geen spijt van gehad dat ik me heb aangemeld bij Yir'. Dit jaar ben ik lid van de Eerstejaarscommissie, dus als je een keer kennis komt maken met Yir' kom je mij vast tegen.

Op Yir' kun je jezelf ontwikkelen op het gebied van geloof door middel van de tweewekelijkse bijbelkringen, maar ook op persoonlijk vlak. Dat is iets wat ik erg waardeer. Je leert hier om voor je mening uit te komen en deze ook te onderbouwen. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden om gezellig een biertje te drinken: elke donderdagavond in de sociëteit of tijdens de diverse weekenden die georganiseerd worden.

Wat Yir' onderscheidt van de andere christelijke verenigingen is het studiekarakter. Er wordt door het jaar heen een aantal lezingen gehouden die meestal plaatsvinden in het Academiegebouw van de RUG.
Daarnaast kun je elk semester een studiekring volgen, waarin je met een klein groepje je kunt verdiepen in een onderwerp buiten je eigen vakgebied.

Als je volgend jaar gaat studeren in Groningen, of je studeert al, maar je bent op zoek naar een christelijke studentenvereniging met verdieping, kom dan een keer langs bij onze open avond of bij een van de andere activiteiten. Dan kun je kijken of het is wat je zoekt. Wanneer je vragen hebt, mail ze gerust naar ejc@csfrgroningen.nl.

 

Wian Slendebroek, tweedejaars student Geschiedenis

Mijn naam is Wian Slendebroek, ik ben 19 jaar en ben tweedejaars student geschiedenis. Na het afronden van mijn middelbare school ben ik direct lid geworden van de C.S.F.R. in Groningen. Ik heb het op de vereniging heel erg naar mijn zin en ben nu lid van de eerstejaarscommissie als Kamercommissaris. Wil je dus volgend jaar in Groningen studeren en ben je nog op zoek naar een kamer, stuur dan een mailtje naar ejc@csfrgroningen.nl

Voordat ik ging studeren zat ik te twijfelen of ik wel lid van een studentenvereniging zou worden. Ik was bang dat ik te weinig tijd zou hebben voor mijn studie, maar dit valt heel erg mee. Je kunt echt zelf bepalen waar je je prioriteiten legt.

Het leukste van de vereniging vind ik de gezellige activiteiten en de leuke mensen die je ontmoet. Zo wordt er bijvoorbeeld jaarlijks een liftwedstrijd en buitenlandse reis naar een Europese stad georganiseerd.  Wat ik heel fijn vind van de mensen op Yir’ is dat je een gezellig feestje met hen kan vieren, maar ook een goed gesprek over bijvoorbeeld het geloof kan hebben. Twijfel je nog? Kom dan zeker een keer langs bij een Open Avond of loop een dagje mee.

 

Gertrude Groen, tweedejaars student Verpleegkunde

Ik ben Gertrude, 21 jaar en tweedejaarsstudent Verpleegkunde. Daarnaast ben ik tweedejaars lid van de studentenvereniging Yir’at ‘Adonay, het Groningse dispuut van de C.S.F.R. Als lid van de Eerstejaarscommissie sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden.

Ik heb in Groningen op de middelbare school gezeten, dus de keus om hier te gaan studeren was snel gemaakt. Ik wilde altijd al bij een studentenvereniging, maar ik kon niet zo goed kiezen. Ik kende veel mensen die bij verschillende verenigingen gingen, maar het idee dat je dan bij een klein dispuut van een grote vereniging zit, trok mij niet. Toen kwam ik al snel bij Yir’ uit. Het leuke aan Yir’ vind ik dat het een kleinere vereniging is waar iedereen elkaar kent. Toch lag de keuze voor een reformatorische vereniging niet voor de hand, omdat ik opgegroeid ben in de vrijgemaakte kerk. Ik kwam erachter dat het juist verrijkend is om met mensen van andere christelijke achtergronden over je geloof te praten. Op deze manier zie je veel aspecten ook vanuit een ander oogpunt en zie je waarom mensen bepaalde keuzes maken.  

Heb je vragen over onze vereniging of wil je een keer komen kijken? Mail dan naar ejc@csfrgroningen.nl